Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
Jeszcze żadnych programów nie ustawiałem, ale to akurat nie ma znaczenia bo tu termostat musiałby być domyślnie wyłączony żeby nie sprawdzać temperatury przy starcie.
Błąd zegara - termostat.
-
To najlepiej byłoby to poprawić po stronie obsługi AHT15, aby do czasu pierwszego odczytu nie wysyłał wartości "0", które są teoretycznie poprawnym odczytem.wojtas567 wrote: ↑Tue Sep 24, 2024 8:45 am Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
Jeszcze żadnych programów nie ustawiałem, ale to akurat nie ma znaczenia bo tu termostat musiałby być domyślnie wyłączony żeby nie sprawdzać temperatury przy starcie.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
I będzie jak przy pozostałych czujnikach.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Miałem na myśli stałe wartości przy braku czujnika -257st i 0%
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Z głowy pisałem ale wszyscy wiedzą o co chodzi
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
-
Dodałem poprawkę która powinna pomóc. Zaktualizuj moduł do wersji z dzisiaj.wojtas567 wrote: ↑Tue Sep 24, 2024 8:45 am Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Sorki że kilka dni to trwało ale inne obowiązki .
Nie wiem co poprawiłeś ale po restarcie pierwsze wartości odczytane z czujnika AHT15 mam nadal zerowe. A to powoduje włączenie grzania a po kilku sekundach wyłączenie jak nastąpi prawidłowy odczyt.
Jak przełączyłem kontrolę tego samego termostatu na czujnik DHT22 nie występuje ten problem.
Nie wiem co poprawiłeś ale po restarcie pierwsze wartości odczytane z czujnika AHT15 mam nadal zerowe. A to powoduje włączenie grzania a po kilku sekundach wyłączenie jak nastąpi prawidłowy odczyt.
Jak przełączyłem kontrolę tego samego termostatu na czujnik DHT22 nie występuje ten problem.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek