Dzień dobry,
Mam następujący problem ze sterownikiem bramowym, po zintegrowaniu z Google home próba otwarcia poleceniem głosowym powoduje, że brama otwiera się, później zamykam ją przyciskiem wewnątrz, a po chwili ona ponownie sama się otwiera raz lub dwa. Podobna sytuacja wystąpiła po otwarciu bramy z poziomu home assistant w android auto. Wygląda, jakby pomimo otwarcia te aplikacje wysyłały powtarzający się sygnał do otwarcia. Przy użyciu aplikacji supla, zarówno tej w tel jak i android auto podobny problem bje występuje. Czy to kwestia jakiś ustawień?
SBW-01 problem z Google home i HA
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
viewtopic.php?t=9947
viewtopic.php?t=8262
viewtopic.php?t=14825
viewtopic.php?t=12260
A wpisałeś swoje pytanie w Google?
viewtopic.php?t=8262
viewtopic.php?t=14825
viewtopic.php?t=12260
A wpisałeś swoje pytanie w Google?
-
olaf_medras
W żadnym zacytowanym przez Ciebie wątku nie ma odpowiedzi na moje pytanie, podobnie Google jakoś niekoniecznie prowadzi do czegoś podobnego
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ogólnie musisz mieć działający i poprawne skonfigurowany czujnik otwarcia.olaf_medras wrote: Tue Aug 05, 2025 6:02 am Dzień dobry,
Mam następujący problem ze sterownikiem bramowym, po zintegrowaniu z Google home próba otwarcia poleceniem głosowym powoduje, że brama otwiera się, później zamykam ją przyciskiem wewnątrz, a po chwili ona ponownie sama się otwiera raz lub dwa. Podobna sytuacja wystąpiła po otwarciu bramy z poziomu home assistant w android auto. Wygląda, jakby pomimo otwarcia te aplikacje wysyłały powtarzający się sygnał do otwarcia. Przy użyciu aplikacji supla, zarówno tej w tel jak i android auto podobny problem bje występuje. Czy to kwestia jakiś ustawień?
Jeśli to masz to w cloud ustaw sobie sposób detekcji otwarcia na "aktywny"
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wszystko wygląda na to, że masz niepoprawnie działający czujnik otwarcia lub w ogóle nie jest podłączony. Odpowiedzi masz w linkach cytowanych wyżej jak i we wpisie kolegi @klew.
SUPLA.... Nareszcie w domu.