SBW-01 problem z Google home i HA

olaf_medras

Dzień dobry,
Mam następujący problem ze sterownikiem bramowym, po zintegrowaniu z Google home próba otwarcia poleceniem głosowym powoduje, że brama otwiera się, później zamykam ją przyciskiem wewnątrz, a po chwili ona ponownie sama się otwiera raz lub dwa. Podobna sytuacja wystąpiła po otwarciu bramy z poziomu home assistant w android auto. Wygląda, jakby pomimo otwarcia te aplikacje wysyłały powtarzający się sygnał do otwarcia. Przy użyciu aplikacji supla, zarówno tej w tel jak i android auto podobny problem bje występuje. Czy to kwestia jakiś ustawień?
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

olaf_medras

W żadnym zacytowanym przez Ciebie wątku nie ma odpowiedzi na moje pytanie, podobnie Google jakoś niekoniecznie prowadzi do czegoś podobnego
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

olaf_medras wrote: Tue Aug 05, 2025 6:02 am Dzień dobry,
Mam następujący problem ze sterownikiem bramowym, po zintegrowaniu z Google home próba otwarcia poleceniem głosowym powoduje, że brama otwiera się, później zamykam ją przyciskiem wewnątrz, a po chwili ona ponownie sama się otwiera raz lub dwa. Podobna sytuacja wystąpiła po otwarciu bramy z poziomu home assistant w android auto. Wygląda, jakby pomimo otwarcia te aplikacje wysyłały powtarzający się sygnał do otwarcia. Przy użyciu aplikacji supla, zarówno tej w tel jak i android auto podobny problem bje występuje. Czy to kwestia jakiś ustawień?
Ogólnie musisz mieć działający i poprawne skonfigurowany czujnik otwarcia.
Jeśli to masz to w cloud ustaw sobie sposób detekcji otwarcia na "aktywny"
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wszystko wygląda na to, że masz niepoprawnie działający czujnik otwarcia lub w ogóle nie jest podłączony. Odpowiedzi masz w linkach cytowanych wyżej jak i we wpisie kolegi @klew.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-01”