klew wrote: Wed Jan 07, 2026 6:33 pmMasz najnowszy soft?Zibi_007 wrote: Wed Jan 07, 2026 6:02 pmklew wrote: Wed Jan 07, 2026 4:34 pm W Auraton Box mam taką zasadę, że ignoruję zmiany ze strony urządzenia przez kilka sekund to zmianach ustawianych z Supli. To niweluje tego typu problemy, chyba że urządzenie będzie się bardzo ociągać.
Ale nawet ignorowanie zmian lokalnych przez 10s po zastępowaniu z Supli wydaje mi się ok.
Opóźnienie w reakcji na czujnik binarny w HVAC będzie kiedyś dodane i będzie to regulacja od 0s do jakiegoś górnego limitu
@klew - czas reakcji w Auratonie (czujnik otwarcia okna -> zamknięcie głowicy) w realnych warunkach wynosi ok. 1 s (jest natychmiastowy). I jak się pospieszysz (tak w ciągu 2-3 sekund) zamkniesz okno, to głowica zostaje na off. Sprawdź sobie, bo przedstawiałeś to trochę inaczej, a ja sprawdziłem właśnie w tej chwili![]()
Złapałem to kolejny raz. Zrobiłem zrzuty ekranu. Chcesz?
Dzisiaj to mam w ogóle jakiś pechowy dzień.
Nie było kilka godzin prądu, jedna głowica Zigbee zawisła na 5 stopniach.
A jedna głowica Auratona nie chce się połączyć do teraz. Ta pewnie pamięta stan i grzeje z ustawionym wcześniej nastawem, ale w aplikacji mam off. Ona ma zasięg radia 22-32% i pewnie ściągnięcie i założenie klapki jej pomoże, bo kiedyś już tak miałem...