Robinson74 wrote: Fri Apr 03, 2026 6:22 am
zzrr wrote: Thu Apr 02, 2026 10:59 pm
Mam 4 ustawione na normalne przełączniki(włącznik zasilania) a ostatni na kanał pomiarowy GPM. Channel timings panel nie ruszałem. Nic tam nie ustawiałem. Bo rozumiem że o te timingi pytasz.
OK. Ja grzebałem w ustawieniach tej syreny (Manufacturer name _TZE204_t1blo2bj | model ID TS0601).
W panelu Channel timings ustawiłem keepalive=60, a timeout=80 i syrena się nieraz rozłącza, ale może to wina słabego sygnału.
Vajera, jak radziłbyś to ustawić?
I druga sprawa. Czy syrena pokazuje CI stan baterii? Może jak się mu odetnie zasilanie?
Te kanały MELODY/VOLUME....służą tylko do ustawienia parametrów syreny. Zbyszek ma rację - najlepiej ustawić je raz i schować w aplikacji, przypominam też, że wszystkie można ustawić w GUI (zakładka Advanced devices).
W ich przypadku nie należy ustawiać żadnych Channel Timings, keepalive I timeout można ewentualnie ustawić dla ALARM SWITCH, ale to działa przez Tuya custom cluster, więc ten mechanizm keepalive może różnie działać. Na pewno te czasy, o których pisałeś, są za krótkie - proponuję keepalive ustawić na minimum 300 sekund a timeout np. na 700.