[PORADNIK] Arduino IDE

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw wrz 06, 2018 1:48 pm

To pisz w dziale "pomoc"
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw wrz 06, 2018 4:47 pm

cino111 pisze:
czw wrz 06, 2018 1:45 pm
kuris pisze:
czw wrz 06, 2018 1:38 pm
a byłby ktoś na tyle miły i stworzył gotowy bin SUPLA do wgrania na ESP-12 z obsługą wielu czujników DS18B20 ??
Jak chcesz .bin to nie w tym temacie. W Arduino nie zrobisz .bin.
Mogę Ci zrobić gotowca do wygrania przez arduino IDE, ale podaj odczytane adresy z czujników.
Jeśli wgrasz projekt do płytki przez Arduino IDE to gotowy .bin - kopię masz w TEMP - ie... ścieżka podana na końcu logów arduino.
Nie wiem tylko, czy da się skompilować .bin bez wgrywania
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw wrz 06, 2018 4:54 pm

Jest możliwość wygenerowania .bin
Załączniki
eksport.jpg
eksport.jpg (61.88 KiB) Przejrzano 2783 razy
Pozdrawiam
Wojtek
maras
Posty: 70
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

czw wrz 06, 2018 5:47 pm

Wrzucacie gdzieś na github kody programów które już skompilowaliście i używacie??
Jeśli tak to można by to jakoś uporządkować.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw wrz 06, 2018 5:56 pm

Pozdrawiam
Wojtek
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw wrz 06, 2018 7:40 pm

wojtas567 pisze:
czw wrz 06, 2018 4:54 pm
Jest możliwość wygenerowania .bin
Człowiek całe życie się uczy :o
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw wrz 06, 2018 8:11 pm

Rzeczywiście - kompiluje bina - kiedyś próbowałem i jak dobrze pamiętam, to generowało .hex
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jarsek
Posty: 13
Rejestracja: śr lut 21, 2018 6:39 am

pn wrz 24, 2018 8:30 am

Wgrałem program do nodemcu na pięć termometrów ds...niestety nie chodzi...na 4 też nie chodzi ....ledwo ciągnie na 3.Nie wiem co jest powodem.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn wrz 24, 2018 2:57 pm

Spróbuj zmniejszyć rezystor na np. 3,3k lub 2,2k
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
jarsek
Posty: 13
Rejestracja: śr lut 21, 2018 6:39 am

wt wrz 25, 2018 5:17 am

Mniejszy rezystor nie pomaga.Ponad to zauważyłem że jak termometry są w stałej temperaturze to się zerują.Wystarczy dotknąć któregoś aby zmienił wartość to wtedy wskakuje temperatura właściwa.
ODPOWIEDZ