Google Home

akir
Posty: 111
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

czw lut 07, 2019 8:32 pm

Działa wszystko jak należy, czekamy na rolety i bramy! Najlepiej nazywać urządzenia po angielsku do momentu aż nie będziemy mieć asystenta google po polsku. (oczywiście ten beta ciężko nazwać polskim asystentem)
TTomasz
Posty: 19
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

czw lut 07, 2019 8:39 pm

Jaka komenda powinna być do gniazdka sieciowego ?
Yepestis
Posty: 203
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

czw lut 07, 2019 8:58 pm

0xFF pisze:
czw lut 07, 2019 7:18 pm
Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Jak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".

Ot taka ciekawostka

PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 9:03 pm

Yepestis pisze:
czw lut 07, 2019 8:58 pm
0xFF pisze:
czw lut 07, 2019 7:18 pm
Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Jak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".

Ot taka ciekawostka

PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
To tylko pokazuje niedopracowanie asystenta. My zawsze dostajemy takie samo rządzenie do API i taką samą odpowiedź generujemy. Wydałeś dwie różne komendy do tego samego urządzenia. My otrzymaliśmy dwa identyczne wywołania i odpowiedzieliśmy dwa razy tak samo... a asystent się pogubił.
wikktor
Posty: 25
Rejestracja: pn sty 09, 2017 11:01 am

czw lut 07, 2019 9:07 pm

TTomasz pisze:
czw lut 07, 2019 8:39 pm
Jaka komenda powinna być do gniazdka sieciowego ?
Włacz i wyłacz dziala. Ale kanal nazwij po angielsku tak zeby dobrze przetłumaczylo. A mówić mozesz po polsku.

Ktoś wie jak sterowac jasnością ledów? Kolorem chyba sie nie da.
TTomasz
Posty: 19
Rejestracja: czw sty 17, 2019 7:10 pm

czw lut 07, 2019 9:14 pm

Coś z tego będzie. Ja z niecierpliwością czekam na rolety i bramy :)
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

czw lut 07, 2019 9:15 pm

tomkowski pisze:
czw lut 07, 2019 6:43 pm
Jest!
To stanęło na Supla.org i tak zostanie czy zmieni się jeszcze na samo Supla?
wsosniak
Posty: 392
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw lut 07, 2019 9:22 pm

pzygmunt pisze:
czw lut 07, 2019 9:03 pm
... a asystent się pogubił.
U mnie do tego stopnia się GH pogubił że zamknął mi cały dom (29 devices off) kiedy powiedziałem : CLOSE THE KITCHEN :) a w kuchni zdefiniowane tylko dwa światła :)

Google jeszcze musi popracować ......
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 474
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw lut 07, 2019 9:42 pm

To chyba będę w mniejszości, ale średnio mi się to podoba wizualnie. Ktoś mówił, że lokalizacje będą widoczne jako osobne pokoje, a mi tymczasem widzi wszystkie urządzenia jako "W domu" i muszę sam przenosić je do poszczególnych pokoi.
Poza tym na ekranie głównym ikona nie zmienia się wraz ze stanem urządzenia - dopiero jak w nie kliknę to jest szare wyłączone lub zielone włączone.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 07, 2019 9:43 pm

sdsi pisze:
czw lut 07, 2019 9:15 pm
tomkowski pisze:
czw lut 07, 2019 6:43 pm
Jest!
To stanęło na Supla.org i tak zostanie czy zmieni się jeszcze na samo Supla?
Zmiana na „SUPLA” jest zaakceptowana przez Google i czeka na wejście na produkcje.
ODPOWIEDZ