Google Home

akir
Posts: 111
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Thu Feb 07, 2019 8:32 pm

Działa wszystko jak należy, czekamy na rolety i bramy! Najlepiej nazywać urządzenia po angielsku do momentu aż nie będziemy mieć asystenta google po polsku. (oczywiście ten beta ciężko nazwać polskim asystentem)
TTomasz
Posts: 17
Joined: Thu Jan 17, 2019 7:10 pm

Thu Feb 07, 2019 8:39 pm

Jaka komenda powinna być do gniazdka sieciowego ?
Yepestis
Posts: 173
Joined: Mon Sep 24, 2018 6:08 pm
Location: Wrocław

Thu Feb 07, 2019 8:58 pm

0xFF wrote:
Thu Feb 07, 2019 7:18 pm
Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Jak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".

Ot taka ciekawostka

PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 9:03 pm

Yepestis wrote:
Thu Feb 07, 2019 8:58 pm
0xFF wrote:
Thu Feb 07, 2019 7:18 pm
Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Jak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".

Ot taka ciekawostka

PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
To tylko pokazuje niedopracowanie asystenta. My zawsze dostajemy takie samo rządzenie do API i taką samą odpowiedź generujemy. Wydałeś dwie różne komendy do tego samego urządzenia. My otrzymaliśmy dwa identyczne wywołania i odpowiedzieliśmy dwa razy tak samo... a asystent się pogubił.
wikktor
Posts: 25
Joined: Mon Jan 09, 2017 11:01 am

Thu Feb 07, 2019 9:07 pm

TTomasz wrote:
Thu Feb 07, 2019 8:39 pm
Jaka komenda powinna być do gniazdka sieciowego ?
Włacz i wyłacz dziala. Ale kanal nazwij po angielsku tak zeby dobrze przetłumaczylo. A mówić mozesz po polsku.

Ktoś wie jak sterowac jasnością ledów? Kolorem chyba sie nie da.
TTomasz
Posts: 17
Joined: Thu Jan 17, 2019 7:10 pm

Thu Feb 07, 2019 9:14 pm

Coś z tego będzie. Ja z niecierpliwością czekam na rolety i bramy :)
sdsi
Posts: 112
Joined: Tue Nov 14, 2017 10:20 am

Thu Feb 07, 2019 9:15 pm

tomkowski wrote:
Thu Feb 07, 2019 6:43 pm
Jest!
To stanęło na Supla.org i tak zostanie czy zmieni się jeszcze na samo Supla?
wsosniak
Posts: 337
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Feb 07, 2019 9:22 pm

pzygmunt wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:03 pm
... a asystent się pogubił.
U mnie do tego stopnia się GH pogubił że zamknął mi cały dom (29 devices off) kiedy powiedziałem : CLOSE THE KITCHEN :) a w kuchni zdefiniowane tylko dwa światła :)

Google jeszcze musi popracować ......
User avatar
Lucas
Posts: 443
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Thu Feb 07, 2019 9:42 pm

To chyba będę w mniejszości, ale średnio mi się to podoba wizualnie. Ktoś mówił, że lokalizacje będą widoczne jako osobne pokoje, a mi tymczasem widzi wszystkie urządzenia jako "W domu" i muszę sam przenosić je do poszczególnych pokoi.
Poza tym na ekranie głównym ikona nie zmienia się wraz ze stanem urządzenia - dopiero jak w nie kliknę to jest szare wyłączone lub zielone włączone.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Feb 07, 2019 9:43 pm

sdsi wrote:
Thu Feb 07, 2019 9:15 pm
tomkowski wrote:
Thu Feb 07, 2019 6:43 pm
Jest!
To stanęło na Supla.org i tak zostanie czy zmieni się jeszcze na samo Supla?
Zmiana na „SUPLA” jest zaakceptowana przez Google i czeka na wejście na produkcje.
Post Reply