Google Home
-
akir
Działa wszystko jak należy, czekamy na rolety i bramy! Najlepiej nazywać urządzenia po angielsku do momentu aż nie będziemy mieć asystenta google po polsku. (oczywiście ten beta ciężko nazwać polskim asystentem)
-
TTomasz
Jaka komenda powinna być do gniazdka sieciowego ?
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Jak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".0xFF wrote: Thu Feb 07, 2019 7:18 pm Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Ot taka ciekawostka
PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To tylko pokazuje niedopracowanie asystenta. My zawsze dostajemy takie samo rządzenie do API i taką samą odpowiedź generujemy. Wydałeś dwie różne komendy do tego samego urządzenia. My otrzymaliśmy dwa identyczne wywołania i odpowiedzieliśmy dwa razy tak samo... a asystent się pogubił.Yepestis wrote: Thu Feb 07, 2019 8:58 pmJak mówię po polsku żeby włączył choinkę to nie działa. Zmieniłem nazwę choinka na christmas tree i teraz działa z tym że jak powiem "turn on christmas tree" to załącza światło ale odpowiada "sorry, i didn't get any response" ale jak powiem "turn on the christmas tree" to odpowiada "OK, turning the christmas tree on".0xFF wrote: Thu Feb 07, 2019 7:18 pm Ten komunikat, że nie dostał żadnej odpowiedzi, to jakiś problem Asystenta Google.
Oświetlenie Hue Philipsa też tak kulawo działa.
Ot taka ciekawostka
PS Tak wiem święta się już skończyły i czas rozebrać choinkę.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wikktor
Włacz i wyłacz dziala. Ale kanal nazwij po angielsku tak zeby dobrze przetłumaczylo. A mówić mozesz po polsku.
Ktoś wie jak sterowac jasnością ledów? Kolorem chyba sie nie da.
-
TTomasz
Coś z tego będzie. Ja z niecierpliwością czekam na rolety i bramy 
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
U mnie do tego stopnia się GH pogubił że zamknął mi cały dom (29 devices off) kiedy powiedziałem : CLOSE THE KITCHEN
Google jeszcze musi popracować ......
-
Lucas
To chyba będę w mniejszości, ale średnio mi się to podoba wizualnie. Ktoś mówił, że lokalizacje będą widoczne jako osobne pokoje, a mi tymczasem widzi wszystkie urządzenia jako "W domu" i muszę sam przenosić je do poszczególnych pokoi.
Poza tym na ekranie głównym ikona nie zmienia się wraz ze stanem urządzenia - dopiero jak w nie kliknę to jest szare wyłączone lub zielone włączone.
Poza tym na ekranie głównym ikona nie zmienia się wraz ze stanem urządzenia - dopiero jak w nie kliknę to jest szare wyłączone lub zielone włączone.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times