Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

cino111
Posts: 540
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Jun 14, 2019 8:28 pm

kris.gie wrote:
Fri Jun 14, 2019 12:55 pm
cino111 wrote:
Fri Jun 14, 2019 7:40 am
Jeden ds wskazuje moc wifi, a drugi to faktyczny pomiar temperatury. Jak znajdę chwilę to skompiluję Ci na 2 ds.
Fajnie, dzięki :)
Jednak nie zrobię :( . Na tym sofcie mogę tylko ds zrobic na jednym gpio, czyli trzeba wpisać przed kompilacją adresy każdego z ds w program bo inaczej będą się mieszaly pomiary.
kris.gie
Posts: 141
Joined: Thu Apr 28, 2016 4:24 pm
Location: Katowice

Sat Jun 15, 2019 6:00 am

No cóż, trudno, ale dzięki za chęci.
Simono
Posts: 217
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Wed Jun 19, 2019 5:12 am

Koledzy czujnik odległości jeszcze do mnie nie dotarł (zapomniałem go zamówić :D )
Dlaczego ikonę pieca mam pod odległością i w związku z tym jest taka mała?
Druga sprawa jak po ip wejść w konfigurację, żeby np. zmienić głębokość podajnika? No chyba, że się nie da. Link z pierwszego postu kieruje tylko do aktualizacji urządzenia.
Screenshot_2019-06-18-21-17-10-515_org.supla.android.png
Screenshot_2019-06-18-21-17-10-515_org.supla.android.png (97.59 KiB) Viewed 356 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6195
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Jun 19, 2019 7:34 am

Wrzuć ikonę która jest szersza niż wyższa.
Simono
Posts: 217
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Wed Jun 19, 2019 8:19 am

Zmieniłem rozmiar. Mam teraz 209x194 i nadal jest tak samo.
To ta ikona w załączniku
Standardowa odległości też jest wyświetlana pod wartością. Dodam, że używam własnej instancji Docker (aktualna wersja) na malinie.
Attachments
piec eko groszek.png
piec eko groszek.png (11.2 KiB) Viewed 334 times
Simono
Posts: 217
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Fri Jun 21, 2019 4:31 pm

Koledzy jutro odbieram HC-SR04 i stąd mam pytanie czy do niego tak jak w tym wątku viewtopic.php?f=9&t=4695 mam dać rezystor 180k czy też nie jest on potrzebny? Przydała by się taka informacja w pierwszym poście.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6195
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Jun 21, 2019 4:53 pm

Tam ikona jest pod spodem. Musi być szersza niż dłuższa. Musi być też niska. Ewentualnie zmień czujnik odległości na czujnik głębokości.
cino111
Posts: 540
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri Jun 21, 2019 5:04 pm

Simono wrote:
Fri Jun 21, 2019 4:31 pm
Koledzy jutro odbieram HC-SR04 i stąd mam pytanie czy do niego tak jak w tym wątku viewtopic.php?f=9&t=4695 mam dać rezystor 180k czy też nie jest on potrzebny? Przydała by się taka informacja w pierwszym poście.
Jak nie ma takiej informacji w pierwszym poście to znaczy że nie trzeba dawać rezystora.
Simono
Posts: 217
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Fri Jun 21, 2019 5:24 pm

@cino111 Super dzięki za info.
@pzygmunt Z ustawieniem jako czujnik głębokości ikona jest po lewej stronie w normalnym rozmiarze - dzięki
Simono
Posts: 217
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Sat Jun 22, 2019 1:08 pm

Przyszedł HC-SR04. W Cloudzie ustawiony jako czujnik głębokości.
Koledzy w configu mam wpisane w "Box depth in cm" 65 jako jak mniemam 65 cm a Supla pokazuje mi cały czas 2m. Dlaczego?
Post Reply