Czujnik ilości opału w podajniku pieca C.O.

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt cze 14, 2019 8:28 pm

kris.gie pisze:
pt cze 14, 2019 12:55 pm
cino111 pisze:
pt cze 14, 2019 7:40 am
Jeden ds wskazuje moc wifi, a drugi to faktyczny pomiar temperatury. Jak znajdę chwilę to skompiluję Ci na 2 ds.
Fajnie, dzięki :)
Jednak nie zrobię :( . Na tym sofcie mogę tylko ds zrobic na jednym gpio, czyli trzeba wpisać przed kompilacją adresy każdego z ds w program bo inaczej będą się mieszaly pomiary.
kris.gie
Posty: 152
Rejestracja: czw kwie 28, 2016 4:24 pm
Lokalizacja: Katowice

sob cze 15, 2019 6:00 am

No cóż, trudno, ale dzięki za chęci.
Simono
Posty: 322
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr cze 19, 2019 5:12 am

Koledzy czujnik odległości jeszcze do mnie nie dotarł (zapomniałem go zamówić :D )
Dlaczego ikonę pieca mam pod odległością i w związku z tym jest taka mała?
Druga sprawa jak po ip wejść w konfigurację, żeby np. zmienić głębokość podajnika? No chyba, że się nie da. Link z pierwszego postu kieruje tylko do aktualizacji urządzenia.
Screenshot_2019-06-18-21-17-10-515_org.supla.android.png
Screenshot_2019-06-18-21-17-10-515_org.supla.android.png (97.59 KiB) Przejrzano 728 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7405
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 19, 2019 7:34 am

Wrzuć ikonę która jest szersza niż wyższa.
Simono
Posty: 322
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr cze 19, 2019 8:19 am

Zmieniłem rozmiar. Mam teraz 209x194 i nadal jest tak samo.
To ta ikona w załączniku
Standardowa odległości też jest wyświetlana pod wartością. Dodam, że używam własnej instancji Docker (aktualna wersja) na malinie.
Załączniki
piec eko groszek.png
piec eko groszek.png (11.2 KiB) Przejrzano 706 razy
Simono
Posty: 322
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt cze 21, 2019 4:31 pm

Koledzy jutro odbieram HC-SR04 i stąd mam pytanie czy do niego tak jak w tym wątku viewtopic.php?f=9&t=4695 mam dać rezystor 180k czy też nie jest on potrzebny? Przydała by się taka informacja w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7405
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt cze 21, 2019 4:53 pm

Tam ikona jest pod spodem. Musi być szersza niż dłuższa. Musi być też niska. Ewentualnie zmień czujnik odległości na czujnik głębokości.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt cze 21, 2019 5:04 pm

Simono pisze:
pt cze 21, 2019 4:31 pm
Koledzy jutro odbieram HC-SR04 i stąd mam pytanie czy do niego tak jak w tym wątku viewtopic.php?f=9&t=4695 mam dać rezystor 180k czy też nie jest on potrzebny? Przydała by się taka informacja w pierwszym poście.
Jak nie ma takiej informacji w pierwszym poście to znaczy że nie trzeba dawać rezystora.
Simono
Posty: 322
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt cze 21, 2019 5:24 pm

@cino111 Super dzięki za info.
@pzygmunt Z ustawieniem jako czujnik głębokości ikona jest po lewej stronie w normalnym rozmiarze - dzięki
Simono
Posty: 322
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

sob cze 22, 2019 1:08 pm

Przyszedł HC-SR04. W Cloudzie ustawiony jako czujnik głębokości.
Koledzy w configu mam wpisane w "Box depth in cm" 65 jako jak mniemam 65 cm a Supla pokazuje mi cały czas 2m. Dlaczego?
ODPOWIEDZ