Wskazania licznika energii MEW-01

kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

wt wrz 03, 2019 7:42 pm

historie usunalem, ale nie wiem gdzie wpisac reset
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1238
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt wrz 03, 2019 7:47 pm

  • Wciśnij na liczniku przycisk CONFIG i trzymaj, aż dioda STATUS zacznie szybko migać.
  • W smartfonie wyszukaj sieć W-Fi z początkiem nazwy ZAMEL-xxxx.
  • Połącz się z tą siecią, a następnie w przeglądarce na smartfonie wpisz adres http://192.168.4.1
  • Na samym dole będziesz miał pole o nazwie RESET. Wpisz w tym polu słowo RESET wielkimi literami i kliknij Zapisz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1207
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt wrz 03, 2019 7:48 pm

Przytrzymaj przycisk config na module(5s) do póki dioda nie zacznie mrugać. Potem weź telefon w rękę albo laptop i podłącz się do sieci rozgłaszanie przez moduł. Uruchom przeglądarkę internetową i wejdź na stronę 192.168.4.1
Tam jest strona konfiguracyjna modułu. Wyjście z tego trybu to wciśnięcie raz przycisku config.
Patryk
Posty: 830
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

wt wrz 03, 2019 7:50 pm

A po kliknięciu ZAPISZ, odczekaj parę sekund i znów naciśnij ten przycisk CONFIG
Wtedy LED przestanie szybko migać.
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

wt wrz 03, 2019 8:08 pm

Zresetowalem, poniżej screeny . Proszę o opinię czy wg Was jest ok. Tzn czy jest dobrze podłączone
Załączniki
Screenshot_20190903-220441.png
Screenshot_20190903-220441.png (220.98 KiB) Przejrzano 586 razy
Screenshot_20190903-220446.png
Screenshot_20190903-220446.png (219 KiB) Przejrzano 586 razy
Screenshot_20190903-220501.png
Screenshot_20190903-220501.png (199.76 KiB) Przejrzano 586 razy
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

wt wrz 03, 2019 8:13 pm

I jeszcze faza 1
Załączniki
Screenshot_20190903-220435.png
Screenshot_20190903-220435.png (221.38 KiB) Przejrzano 582 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8851
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 03, 2019 8:32 pm

Na fazie 3 masz moc czynną z minusem. Jeśli nie produkujesz tam energii to przekładnik jest odwrotnie.
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

śr wrz 04, 2019 3:20 am

Sprawdziłem sposób podłączenia przetworników i sposób założenia, czy możliwe żeby producent odwrotnie podłączył przetwornik 3 w środku?
kiosho
Posty: 39
Rejestracja: pt sie 23, 2019 5:05 am

śr wrz 04, 2019 4:18 am

Ws wskazania po zmianie trzeciej fazy
Załączniki
Screenshot_20190904-055253.png
Screenshot_20190904-055253.png (216.56 KiB) Przejrzano 561 razy
Screenshot_20190904-055327.png
Screenshot_20190904-055327.png (219.19 KiB) Przejrzano 561 razy
Screenshot_20190904-055342.png
Screenshot_20190904-055342.png (215.73 KiB) Przejrzano 561 razy
Patryk
Posty: 830
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr wrz 04, 2019 4:33 am

@kiosho.
Nie wiem dokładnie, co zrobiłeś, ale zobacz na screeny, które dołączyłeś.
Teraz na fazie 2 i fazie 3 masz moc czynną z minusem.
Jeżeli nie produkujesz prądu, nie  możesz mieć  mocy czynnej z minusem.
Edit:
Wygląda to tak, że Ty obróciłeś przekładnik prądowy nie z fazy3 tylko z fazy2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL MEW-01”