Wskazania licznika energii MEW-01

kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Tue Sep 03, 2019 7:42 pm

historie usunalem, ale nie wiem gdzie wpisac reset
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 467
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Sep 03, 2019 7:47 pm

  • Wciśnij na liczniku przycisk CONFIG i trzymaj, aż dioda STATUS zacznie szybko migać.
  • W smartfonie wyszukaj sieć W-Fi z początkiem nazwy ZAMEL-xxxx.
  • Połącz się z tą siecią, a następnie w przeglądarce na smartfonie wpisz adres http://192.168.4.1
  • Na samym dole będziesz miał pole o nazwie RESET. Wpisz w tym polu słowo RESET wielkimi literami i kliknij Zapisz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
lesny8
Posts: 779
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Sep 03, 2019 7:48 pm

Przytrzymaj przycisk config na module(5s) do póki dioda nie zacznie mrugać. Potem weź telefon w rękę albo laptop i podłącz się do sieci rozgłaszanie przez moduł. Uruchom przeglądarkę internetową i wejdź na stronę 192.168.4.1
Tam jest strona konfiguracyjna modułu. Wyjście z tego trybu to wciśnięcie raz przycisku config.
Patryk
Posts: 434
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 03, 2019 7:50 pm

A po kliknięciu ZAPISZ, odczekaj parę sekund i znów naciśnij ten przycisk CONFIG
Wtedy LED przestanie szybko migać.
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Tue Sep 03, 2019 8:08 pm

Zresetowalem, poniżej screeny . Proszę o opinię czy wg Was jest ok. Tzn czy jest dobrze podłączone
Attachments
Screenshot_20190903-220441.png
Screenshot_20190903-220441.png (220.98 KiB) Viewed 135 times
Screenshot_20190903-220446.png
Screenshot_20190903-220446.png (219 KiB) Viewed 135 times
Screenshot_20190903-220501.png
Screenshot_20190903-220501.png (199.76 KiB) Viewed 135 times
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Tue Sep 03, 2019 8:13 pm

I jeszcze faza 1
Attachments
Screenshot_20190903-220435.png
Screenshot_20190903-220435.png (221.38 KiB) Viewed 131 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Sep 03, 2019 8:32 pm

Na fazie 3 masz moc czynną z minusem. Jeśli nie produkujesz tam energii to przekładnik jest odwrotnie.
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Wed Sep 04, 2019 3:20 am

Sprawdziłem sposób podłączenia przetworników i sposób założenia, czy możliwe żeby producent odwrotnie podłączył przetwornik 3 w środku?
kiosho
Posts: 38
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:05 am

Wed Sep 04, 2019 4:18 am

Ws wskazania po zmianie trzeciej fazy
Attachments
Screenshot_20190904-055253.png
Screenshot_20190904-055253.png (216.56 KiB) Viewed 110 times
Screenshot_20190904-055327.png
Screenshot_20190904-055327.png (219.19 KiB) Viewed 110 times
Screenshot_20190904-055342.png
Screenshot_20190904-055342.png (215.73 KiB) Viewed 110 times
Patryk
Posts: 434
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Wed Sep 04, 2019 4:33 am

@kiosho.
Nie wiem dokładnie, co zrobiłeś, ale zobacz na screeny, które dołączyłeś.
Teraz na fazie 2 i fazie 3 masz moc czynną z minusem.
Jeżeli nie produkujesz prądu, nie  możesz mieć  mocy czynnej z minusem.
Edit:
Wygląda to tak, że Ty obróciłeś przekładnik prądowy nie z fazy3 tylko z fazy2.
Post Reply