SUPLA Scripts

tijo
Posts: 129
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Feb 28, 2018 7:25 pm

a gdzie można ustawić odświeżanie strony z termostatem....przeważnie odświeża się ponad minutę, a chciałbym żeby odświeżała się co 10 sek....dodam że suplascript mam na swoim qnap...
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Mar 01, 2018 7:10 am

Wyłącz cache komunikacji z Cloudem w configu: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... le.json#L4 (ustaw apiCache na false).
tijo
Posts: 129
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Thu Mar 01, 2018 10:19 am

no odczyt temperatur OK!!
Tylko problem z przełączaniem:
Temperatury ustawione: grzanie 28-29 chłodzenie 31-30,

dokładam termometr do ciała a temperatura dochodzi do 36st i termostat się od razu nie przełącza....dopiero po jakich 5 miutach . Mozna to jakos przyspieszyc?
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Mar 01, 2018 11:58 am

tijo
Posts: 129
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Thu Mar 01, 2018 12:07 pm

no to daj linka do buttona na paypal to sie whiskacza napijemy...
jprzemek82
Posts: 18
Joined: Sat Feb 03, 2018 6:57 pm

Thu Mar 01, 2018 12:56 pm

Edytując ten plik mam błąd zapisu.Co robię nie tak?
Last edited by jprzemek82 on Fri Mar 02, 2018 10:20 am, edited 3 times in total.
puszkow
Posts: 16
Joined: Sun Dec 17, 2017 3:27 pm

Thu Mar 01, 2018 3:03 pm

tijo wrote:
Wed Feb 28, 2018 6:57 pm
puszkow wrote:
Wed Feb 28, 2018 4:19 pm
fracz wrote:
Tue Feb 27, 2018 9:00 pm
Mała aktualizacja v2.7.6 a w niej:
  • Wydłużenie maksymalnego opóźnienia akcji w scenie z 600 sekund (10 minut) do 32 000 000 sekund (nieco ponad rok), thanks to @puszkow
Dziękuję :) :D Fracz jesteś WIELKI :)
a co to opóźnienie w scenie?? nie jet to coś co mi zależy żeby było jak najkrócej??
o rok nie wnioskowałem - ale dla "jaj" może być ;)

uzasadneniałem w innym poście:

W chwili obecnej jest to 600 sekund - czyli 10 minut.
Włączenie bojlera na 10 minut - nic nie da - ewentualnie może lekko podgrzać wodę - tu zazwyczaj 1-2 godziny lub więcej w zależności od wielkości zbiornika, grzałki itp.
Włączenie grzejnika na 10 minut też może być mało

Uruchomienie np. linii kroplującej (podlewanie) na 10 minut to mało - tu powinno być - 2-4 godziny
Sibikk
Posts: 299
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Wed Mar 07, 2018 5:45 pm

Zapytam jeszcze raz :-(
Nie wykonuje mi sie scena, rpi0W sterowanie roletami, sama scena się wykonuje, znaczy dostaje zwrotkę ale ze statusem ale sama akcja się nie dzieje, przekaźnik nie jest wysterowany.
User avatar
fracz
Posts: 1598
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Mar 16, 2018 8:24 pm

Update v2.8.0:
  • możliwość zmiany profilu wybranego termostatu za pomocą scen, thanks to @michael
  • możliwość wyłączenia algorytmu uporczywego sprawdzania warunku powiadomienia po przekroczeniu zadanego interwału - należy zaznaczyć opcję Wyłącz algorytm częstszego sprawdzania spełnionego warunku przy dodawaniu lub edycji powiadomienia, thanks to Gucio2607
  • Uniemożliwienie dodania i automatyczne naprawienie istniejących powiadomień z błędnymi interwałami przy upgrade (aka Błąd "Impossible CRON expression")
scene-thermostat.jpg
scene-thermostat.jpg (10.05 KiB) Viewed 1103 times
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Fri Mar 16, 2018 8:33 pm

Kiedy nowa wersja będzie na supla.fracz.com?
Post Reply