SUPLA Scripts

tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

śr lut 28, 2018 7:25 pm

a gdzie można ustawić odświeżanie strony z termostatem....przeważnie odświeża się ponad minutę, a chciałbym żeby odświeżała się co 10 sek....dodam że suplascript mam na swoim qnap...
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw mar 01, 2018 7:10 am

Wyłącz cache komunikacji z Cloudem w configu: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... le.json#L4 (ustaw apiCache na false).
tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

czw mar 01, 2018 10:19 am

no odczyt temperatur OK!!
Tylko problem z przełączaniem:
Temperatury ustawione: grzanie 28-29 chłodzenie 31-30,

dokładam termometr do ciała a temperatura dochodzi do 36st i termostat się od razu nie przełącza....dopiero po jakich 5 miutach . Mozna to jakos przyspieszyc?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw mar 01, 2018 11:58 am

tijo
Posty: 168
Rejestracja: pt gru 01, 2017 12:44 pm

czw mar 01, 2018 12:07 pm

no to daj linka do buttona na paypal to sie whiskacza napijemy...
jprzemek82
Posty: 18
Rejestracja: sob lut 03, 2018 6:57 pm

czw mar 01, 2018 12:56 pm

Edytując ten plik mam błąd zapisu.Co robię nie tak?
Ostatnio zmieniony pt mar 02, 2018 10:20 am przez jprzemek82, łącznie zmieniany 3 razy.
puszkow
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 3:27 pm

czw mar 01, 2018 3:03 pm

tijo pisze:
śr lut 28, 2018 6:57 pm
puszkow pisze:
śr lut 28, 2018 4:19 pm
fracz pisze:
wt lut 27, 2018 9:00 pm
Mała aktualizacja v2.7.6 a w niej:
  • Wydłużenie maksymalnego opóźnienia akcji w scenie z 600 sekund (10 minut) do 32 000 000 sekund (nieco ponad rok), thanks to @puszkow
Dziękuję :) :D Fracz jesteś WIELKI :)
a co to opóźnienie w scenie?? nie jet to coś co mi zależy żeby było jak najkrócej??
o rok nie wnioskowałem - ale dla "jaj" może być ;)

uzasadneniałem w innym poście:

W chwili obecnej jest to 600 sekund - czyli 10 minut.
Włączenie bojlera na 10 minut - nic nie da - ewentualnie może lekko podgrzać wodę - tu zazwyczaj 1-2 godziny lub więcej w zależności od wielkości zbiornika, grzałki itp.
Włączenie grzejnika na 10 minut też może być mało

Uruchomienie np. linii kroplującej (podlewanie) na 10 minut to mało - tu powinno być - 2-4 godziny
Sibikk
Posty: 309
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

śr mar 07, 2018 5:45 pm

Zapytam jeszcze raz :-(
Nie wykonuje mi sie scena, rpi0W sterowanie roletami, sama scena się wykonuje, znaczy dostaje zwrotkę ale ze statusem ale sama akcja się nie dzieje, przekaźnik nie jest wysterowany.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

pt mar 16, 2018 8:24 pm

Update v2.8.0:
  • możliwość zmiany profilu wybranego termostatu za pomocą scen, thanks to @michael
  • możliwość wyłączenia algorytmu uporczywego sprawdzania warunku powiadomienia po przekroczeniu zadanego interwału - należy zaznaczyć opcję Wyłącz algorytm częstszego sprawdzania spełnionego warunku przy dodawaniu lub edycji powiadomienia, thanks to Gucio2607
  • Uniemożliwienie dodania i automatyczne naprawienie istniejących powiadomień z błędnymi interwałami przy upgrade (aka Błąd "Impossible CRON expression")
scene-thermostat.jpg
scene-thermostat.jpg (10.05 KiB) Przejrzano 1681 razy
dudu
Posty: 53
Rejestracja: ndz lut 25, 2018 8:54 pm

pt mar 16, 2018 8:33 pm

Kiedy nowa wersja będzie na supla.fracz.com?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”